Σκοπός του Τμήματος Φυσικής είναι να επιτύχει προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στον τομέα της Φυσικής. Το Τμήμα προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα που οδηγεί σε πτυχίο Φυσικής, καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε Μάστερ και Διδακτορικό. Ένας σημαντικός στόχος του Τμήματος Φυσικής είναι η παρουσία του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Έρευνα διεξάγεται σε περιοχές τόσο της Βασικής όσο και της Εφαρμοσμένης Φυσικής, στη Θεωρία και στο Πείραμα. Η ανάπτυξη ενός ευρέoς φάσματος ερευνητικών προγραμμάτων εμπλουτίζει τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος προσφέροντας στους φοιτητές στενότερη επαφή με νέες ιδέες και προβλήματα στη Φυσική. Την ίδια στιγμή, συνεισφέρει στην ερευνητική δραστηριότητα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο της Κύπρου.

Recent Submissions

  • Master Thesis  Open Access

    Searches for beyond the standard model signatures with the CMS Detector at LHC 

    Paizanos, Leonidas (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών / University of Cyprus, Faculty of Pure and Applied Sciences, 2022-05-31)
    The Standard Model of particle physics is one of the most outstanding achievements of modern physics. It describes the elementary particles that form our universe and the interactions between them, providing at the same ...